Kurz rýchlopísania v 4 krokoch

16. mája 2016, nenio, Nezaradené

Každý vie o tom, že lekári píšu veľmi špecificky. Takmer nikto, často ani oni samy po sebe nevedia prečítať. V tomto článku chcem predstaviť zopár mojich receptov na to, ako dosiahnuť rýchlejšie písanie.

Tak ako takmer každá činnosť, aj písanie potrebuje neustály tréning. Vďaka nemu si ruka spolu s mysľou prisvojí určité abstrakcie, ktoré majú za cieľ písmo zjednodušiť v rámci rýchlosti, a zároveň ho robí nečitateľným pre druhého. Za svoj doterajší život som si zvykol na tieto abstrakcie.

  1. Všetky slová ktoré začínajú predponou „vy“, „vý“ môžme skrátiť tak, že písmeno „v“ jednoducho vynecháme. V priloženom obrázku si všimnite, ako slovo „vývoj“ sa vynechaním „v“ zmení na „ývoj“ a ako som si zvykol, nikomu to neprekáža. Je to označené číslom 1.
  2. Písmená „m“ „n“ je potrebné zjednodušiť na čo najmenší počet ťahov. Neviem kto rád dáva všetky tri kopčeky na „m“ alebo dva na „n“ vždy stačí jeden, max. 2. V obrázku je to označené číslom 2.
  3. Medzi telom písmena a diakritikou nezdvíhajte ruku. Dĺžne sa dajú urobiť aj jedným ťahom, priamym napojením na telo. V obrázku je to označené číslom 3. Dané slová „súčasný“ a taktiež „budúci“ – číslo 4.
  4. Koncovky „cky“ alebo „ky“ sú namáhavé kvôli slučke pri písmene „k“. V skutočnosti žiadnu slučku nemusíte robiť, postačí niečo na spôsob „cly“. Je to označené číslicou 5. Nateraz je to všetko z mojej strany.písmo