Založ si blog

Kurz rýchlopísania v 4 krokoch

Každý vie o tom, že lekári píšu veľmi špecificky. Takmer nikto, často ani oni samy po sebe nevedia prečítať. V tomto článku chcem predstaviť zopár mojich receptov na to, ako dosiahnuť rýchlejšie písanie.

Tak ako takmer každá činnosť, aj písanie potrebuje neustály tréning. Vďaka nemu si ruka spolu s mysľou prisvojí určité abstrakcie, ktoré majú za cieľ písmo zjednodušiť v rámci rýchlosti, a zároveň ho robí nečitateľným pre druhého. Za svoj doterajší život som si zvykol na tieto abstrakcie.

  1. Všetky slová ktoré začínajú predponou „vy“, „vý“ môžme skrátiť tak, že písmeno „v“ jednoducho vynecháme. V priloženom obrázku si všimnite, ako slovo „vývoj“ sa vynechaním „v“ zmení na „ývoj“ a ako som si zvykol, nikomu to neprekáža. Je to označené číslom 1.
  2. Písmená „m“ „n“ je potrebné zjednodušiť na čo najmenší počet ťahov. Neviem kto rád dáva všetky tri kopčeky na „m“ alebo dva na „n“ vždy stačí jeden, max. 2. V obrázku je to označené číslom 2.
  3. Medzi telom písmena a diakritikou nezdvíhajte ruku. Dĺžne sa dajú urobiť aj jedným ťahom, priamym napojením na telo. V obrázku je to označené číslom 3. Dané slová „súčasný“ a taktiež „budúci“ – číslo 4.
  4. Koncovky „cky“ alebo „ky“ sú namáhavé kvôli slučke pri písmene „k“. V skutočnosti žiadnu slučku nemusíte robiť, postačí niečo na spôsob „cly“. Je to označené číslicou 5. Nateraz je to všetko z mojej strany.písmo

Tak už strieľaj!

13.02.2018

Minulý rok slovenskou verejnosťou rezonovala streľba policajtov na unikajúce auto pri ktorom zahynul nevinný mladý človek. Na nete aj v realite sa dali nájsť argumenty rôznych typov na to či polícia mala alebo nemala strieľať. Niektoré z argumentov prečo polícia konala správne mi prišli ako pritiahnuté za vlasy. Skúsim ich teraz analyzovať. Modelová situácia : Podvečer, [...]

Pár myšlienok ku škole

30.08.2016

V nasledujúcich riadkoch napíšem niečo ku škole ako vzdelávaciemu a výchovnému systému. Vzhľadom na to, že je to blog, je článok pomerne dlhý, má totiž okolo 10 normostrán. Snažil som sa vec pozerať z rôznych uhlov, od humanizmu až po cynizmus. Myslím si, že pozorný čitateľ si nájde niekoľko myšlienok s ktorými môže polemizovať, alebo ich rozvíjať. Tento [...]

Tieňová spoločnosť

19.06.2016

V roku 2016 som bol v komisii pre voľby do NRSR. Nakoľko sa pri úvodnom školení nikto moc neangažoval, zvolili ma za podpredsedu komisie. Pri voľbách som si uvedomil, aká je to zodpovednosť. Strážiť demokraciu v plnej línii. Z pohľadu tretej som bol až moc úzkoprsí. Neustále som dával pozor na to, aby ľudia dali obálku tam kde majú dať a aby niekto nešiel [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 29550x
Priemerná čítanosť článkov: 2463x

Autor blogu

Kategórie